Ενοικίαση μέσω Airbnb σε περιοχές της Χαλκιδικής: Κερδίστε έως και 150 ευρώ την ημέρα!

Ενοικίαση μέσω Airbnb σε περιοχές της Χαλκιδικής: Κερδίστε έως και 150 ευρώ την ημέρα!Φωτογραφία του Jason Briscoe στο Unsplash

Η Χαλκιδική ήταν και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Φυσικά, αυτό δεν είναι τυχαίο: Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός καθαρών παραλιών, φυσικής ομορφιάς και προσβασιμότητας. Η ζήτηση στα καταλύματα της Χαλκιδικής δεν δείχνει κανένα σημάδι κάμψης και οι κρατήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζουν σχεδόν πάντα το απόλυτο.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας είναι ένα από τα συνολικά πέντε δημοτικά διαμερίσματα του νομού Χαλκιδικής. Με έδρα τα Νέα Μουδανιά, είναι η πιο κοντινή επιλογή από τη Θεσσαλονίκη (και το αεροδρόμιο της), ενώ στα όρια του βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δούμε με αριθμούς βασισμένους σε μετρήσεις της Airdna (μια ανεξάρτητη εταιρεία που συλλέγει και αναλύει στατιστικά στοιχεία απευθείας από την πλατφόρμα του Airbnb) γιατί η ενοικίαση ενός ακινήτου σε αυτό το κομμάτι της Χαλκιδικής είναι μια πολύ επικερδής ιδέα!

Διαβάστε επίσης Τι είναι η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και πώς μπορεί να συμπληρώσει το εισόδημά σας

Η Νέα Προποντίδα με αριθμούς

Πλατφόρμες όπως η Airbnb, Booking ή Homeaway δείχνουν ότι η ζήτηση για καταλύματα στη συγκεκριμένη περιοχή της Χαλκιδικής αυξάνεται σταθερά. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των ιδιοκτητών που αποφασίζουν να νοικιάσουν το σπίτι τους αυξάνεται κατά 112%. Οι περισσότεροι από αυτούς νοικιάζουν ολόκληρες κατοικίες (96%), οι μισές εκ των οποίων έχουν δυο υπνοδωμάτια. Η πληρότητα για τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζει το 95%.

Χάρτης του Δήμου Νέας ΠροποντίδαςΧάρτης της Google Maps

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, υπάρχουν 488 κατοικίες διαθέσιμες προς ενοικίαση μόνο στην πλατφόρμα της Airbnb. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στην παραλιακή διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη προς τα Νέα Μουδανιά, με τη Νέα Καλλικράτεια, τα Φλογητά και τη Νέα Ποτείδαια να είναι τα μέρη στα οποία παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση.

Το περιθώριο κέρδους στη Νέα Προποντίδα

Κατά μέσο όρο, τα καταλύματα στην περιοχή της Νέας Προποντίδας ενοικιάζονται προς 50 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο αυτή η τιμή περιλαμβάνει και τα σπίτια με ένα (ή και καθόλου) υπνοδωμάτια (30% επί του συνόλου), οπότε δεν είναι πάντα αξιόπιστη. Με βάση πάντα το ίδιο σκεπτικό, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από την ενοικίαση του καταλύματος σας ανέρχεται στα 450 ευρώ.

Φυσικά, ανάλογα με την τοποθεσία, τις ανέσεις και το μέγεθος της καλοκαιρινής σας κατοικίας, το περιθώριο κέρδους αυξάνεται κατακόρυφα. Για παράδειγμα, ένα κατάλυμα με δυο δωμάτια κοντά στην παραλία, μπορεί να αποφέρει έως και 170-180 ευρώ την ημέρα. Αντίστοιχα, η τιμή μειώνεται αναλογικά με τις παροχές και τη χωρητικότητα. Βέβαια, η αυξημένη ζήτηση σημαίνει ότι οποιοδήποτε σπίτι με τις στοιχειώδεις ανέσεις κατά πάσα πιθανότητα θα κλειστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός στις ανάγκες των επισκεπτών είναι η βασική σας προτεραιότητα: Περισσότερες καλές κριτικές = περισσότεροι επισκέπτες σε βάθος χρόνου!

Συμπεράσματα

Είναι αλήθεια ότι η ενοικίαση ενός σπιτιού στην περιοχή της Νέας Προποντίδας μπορεί να αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρα. Ωστόσο, πριν νοικιάσετε το σπίτι σας μέσω Airbnb ή Booking, θα πρέπει να φροντίσετε για τον πλήρη εξοπλισμό και τη φροντίδα του. Επίσης, πρέπει να είστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή προκειμένου να ανταποκριθείτε στις ανάγκες των επισκεπτών σας. Στην περίπτωση που δεν έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με κάτι από όλα αυτά, μια καλή ιδέα είναι να συνεργαστείτε με μια εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών.

Διαβάστε ακόμα 5 λόγοι να συνεργαστείτε με εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών

Η Homecheck σας προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών για ιδιοκτήτες, όπως υπηρεσίες check-in, check-out, καθαριότητας, αλλαγής κλινοσκεπασμάτων και ελέγχου της κατοικίας σας. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χρόνο και εισπράττετε το ενοίκιο, εύκολα και γρήγορα!

Γραφτείτε τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μάθετε πότε αρχίζει η προσφορά των υπηρεσιών μας κερδίζοντας ταυτόχρονα 10 € έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας.

*Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει τη δήλωσή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας και ότι συμφωνείτε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατηγορία: Βραχυχρόνια μίσθωση
Ετικέτες: , , ,
Μοιραστείτε το άρθρο: