Τι είναι η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και πώς μπορεί να συμπληρώσει το εισόδημά σας

Τι είναι η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και πώς μπορεί να συμπληρώσει το εισόδημά σας

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων έχει γίνει της μόδας στην Ελλάδα της κρίσης, του ΕΝΦΙΑ αλλά και της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού. Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να νοικιάσουν την κύρια ή εξοχική τους κατοικία μέσω Airbnb ή Booking και να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Το ακούτε παντού γύρω σας, όμως δεν είστε αρκετά εξοικειωμένοι με αυτό και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Αν θέλετε να κερδίσετε κι εσείς κάποια χρήματα νοικιάζοντας το σπίτι σας για μικρό χρονικό διάστημα, διαβάστε παρακάτω τις βασικές πληροφορίες και τα οφέλη αυτής της πρακτικής.

Βασικές πληροφορίες

Αν έχετε κάποιο ακίνητο σε περιοχή της Ελλάδας, στην οποία υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον, τότε μπορείτε να το νοικιάσετε σε χρήστες που ενδιαφέρονται. Συνοπτικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες, με γνωστότερες την Airbnb και τη Booking, στις οποίες ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού μπορεί να φτιάξει προφίλ και να ανεβάσει φωτογραφίες του σπιτιού του. Εκθέτει αυτές τις φωτογραφίες μαζί με τα χαρακτηριστικά και τους κανόνες του σπιτιού και ορίζει μια τιμή για να μείνει κάποιος στο σπίτι, το οποίο πρέπει να είναι επιπλωμένο και λειτουργικό για τον επισκέπτη.

Ο επισκέπτης είναι συνήθως κάποιος ταξιδιώτης για τουρισμό ή δουλειά, ο οποίος προτιμά να μείνει για τις μέρες του ταξιδιού του σε κάποιο σπίτι και όχι ξενοδοχείο. Εκείνος σας πληρώνει μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία παρακρατά ένα ποσοστό, και εσείς επωμίζεστε το κόστος των λογαριασμών κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

Η Airbnb ή η Booking σας παρέχει ασφάλεια απέναντι σε ζημιές ή κλοπές του επισκέπτη, φαινόμενο το οποίο είναι ωστόσο αρκετά σπάνιο.

Συμπλήρωση εισοδήματος

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε ένα έξτρα εισόδημα από κάποιο σπίτι σας, το οποίο δεν χρησιμοποιείτε. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα εξοχικό, το οποίο επισκέπτεστε λίγες μέρες μέσα στο χρόνο, επειδή τα έξοδα τρέχουν, μπορείτε κάλλιστα να το νοικιάσετε με βραχυχρόνια μίσθωση. Εσείς ορίζετε την τιμή ανάλογα με τα έξοδα του σπιτιού και με βάση αυτή την τιμή μπορείτε ένα έχετε αρκετό κέρδος.

Επίσης, αν έχετε κάποιο διαμέρισμα που προσπαθείτε να νοικιάσετε αλλά δεν βρίσκετε ενδιαφερόμενο, έχετε την επιλογή να το επιπλώσετε με τη βασική μόνο επίπλωση χωρίς να κάνετε κάποια μεγάλη επένδυση και να το προσφέρετε για βραχυχρόνια μίσθωση. Μπορεί να μην κάνετε ένα πολυετές συμβόλαιο με τον ενοικιαστή, όμως στο τέλος του μήνα ενδέχεται να έχετε βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα, αφού η τιμή ορίζεται ανά ημέρα και όχι ανά μήνα.

Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο να νοικιάζονται και δωμάτια εκτός από ολόκληρα σπίτια. Ο ιδιοκτήτης κάποιου σπιτιού, αν έχει κάποιον ξενώνα ή άλλο δωμάτιο που δεν χρησιμοποιεί, δίνει για βραχυχρόνια μίσθωση αυτό το δωμάτιο σε χαμηλότερη φυσικά τιμή σε σχέση με ολόκληρο το σπίτι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και για κοινόχρηστους χώρους, όπως το σαλόνι.

Διαβάστε ακόμα Τι ισχύει για τη φορολογία για εισοδήμα που προέρχεται μέσω Booking και Airbnb

Το πρώτο βήμα

Πολλοί ενδιαφερόμενοι για βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου τους αναλαμβάνουν να ξεκινήσουν και να ασχοληθούν με αυτή τη διαδικασία μόνοι τους. Έτσι, τραβάνε ελκυστικές φωτογραφίες, τις ανεβάζουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και διαχειρίζονται τα μηνύματα και την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμονή χωρίς βοήθεια.

Αν κάτι τέτοιο σας μοιάζει βουνό, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε. Σύντομα θα παρέχουμε υπηρεσίες check-in και check-out του επισκέπτη, ελέγχου του σπιτιού καθώς και καθαριότητας και αναπλήρωσης των αναλώσιμων της οικίας. Αυτό σημαίνει πως εσείς δε θα απασχολείστε με τίποτα. Απλώς θα αξιοποιείτε οικονομικά το ακίνητό σας για όσο διάστημα δεν το χρησιμοποιείτε. Μόνο να κερδίσετε θα έχετε!

Γραφτείτε τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μάθετε πότε αρχίζει η προσφορά των υπηρεσιών μας κερδίζοντας ταυτόχρονα 10 € έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας.

*Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει τη δήλωσή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας και ότι συμφωνείτε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατηγορία: Βραχυχρόνια μίσθωση
Ετικέτες: ,
Μοιραστείτε το άρθρο: