Πώς να πετύχετε στην Airbnb και στην Booking

Πώς να πετύχετε στην Airbnb και στην BookingΦωτογραφία της Anete Lūsiņa στο Unsplash

Όπως ισχύει σε ό,τι έχει να κάνει με το internet, το να ανεβάσει κανείς κάτι σε αυτό είναι πανεύκολο. Το δύσκολο είναι να το κάνει να πετύχει και να προσελκύσει πελάτες ξεχωρίζοντας μέσα από το μεγάλο όγκο πληροφοριών και προσφορών. Στις ψηφιακές πλατφόρμες μίσθωσης ακινήτων Airbnb και Booking χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν δημοσιεύσει στοιχεία και φωτογραφίες του ακινήτου τους, για να βρουν υποψήφιους επισκέπτες. Το θέμα είναι, όμως, πώς θα ξεχωρίσετε μέσα σε όλους αυτούς, ώστε να πετύχετε. Με τις παρακάτω συμβουλές θα είστε πολλά βήματα πιο κοντά στον στόχο σας.

Δημιουργήστε ένα ειλικρινές και λεπτομερές προφίλ

Όταν κάποιος ταξιδιώτης ψάχνει να νοικιάσει ένα σπίτι ή ένα δωμάτιο για σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβάνει υπόψη διάφορα στοιχεία. Ένα από αυτά είναι ο ιδιοκτήτης. Το να έχετε ένα προφίλ με πολλά στοιχεία για εσάς, όπως φωτογραφίες σας, τον τόπο καταγωγής σας, τις γλώσσες που μιλάτε και τις κριτικές που έχετε λάβει, θα βοηθήσει τον υποψήφιο επισκέπτη να νιώσει άνετα μαζί σας και να αισθανθεί ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί. Σε κάτι τόσο προσωπικό, όπως η φιλοξενία, αυτή η αίσθηση είναι πολύ σημαντική, για να σας επιλέξουν έναντι κάποιου άλλου, πιο απρόσωπου προφίλ.

Απαριθμήστε με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά του σπιτιού

Τα πρώτα κριτήρια που οδηγούν το χρήστη στο ακίνητό σας είναι η τοποθεσία του και η τιμή του. Όμως, και πάλι, η περιουσία σας θα πρέπει να συναγωνιστεί πολλές ακόμα επιλογές. Για να ξεχωρίσει, σας προτείνουμε να περιγράφετε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του σπιτιού, όπως το αν έχει πρόσβαση σε κουζίνα, αν είναι κοντά σε μαγαζιά και μέσα μαζικής μεταφοράς, αν έχει θέα, τζάκι, χώρο στάθμευσης, WiFi, τηλεόραση και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τα επιτυχημένα προφίλ και στις δύο πλατφόρμες αναφέρουν υπηρεσίες που δεν θα σας περνούσαν από το μυαλό να τις προσθέσετε, όπως μεγάλο κρεβάτι, πολλές πρίζες, μαλακά σεντόνια και μαξιλάρια ή ντουλάπα με πολλές κρεμάστρες.

Προσφέρετε επιπλέον υπηρεσίες

Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ μετράει να παρέχετε και κάποιες έξτρα υπηρεσίες που όχι μόνο θα φανερώσουν τον φιλόξενο χαρακτήρα σας αλλά και θα διευκολύνουν πολύ έναν ταξιδιώτη. Τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να είναι να ξεναγήσετε τον επισκέπτη σας στα αξιοθέατα του μέρους σας ή να ετοιμάζετε τα γεύματα της ημέρας. Αν δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με αυτά, επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε για το πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα σας, ώστε να γίνετε καλύτερος οικοδεσπότης και να προσελκύσετε πελάτες.

Διαβάστε ακόμα Πώς να γράψετε εύκολα έναν τοπικό οδηγό για τους επισκέπτες σας

Απαντήστε γρήγορα στα μηνύματα

Ένας βασικός παράγοντας, για να λάβετε καλές κριτικές και να εμφανίζεστε ψηλά στις λίστες της Airbnb ή της Booking, είναι να απαντάτε γρήγορα στα μηνύματα και email που σας στέλνουν οι επισκέπτες. Είτε ακόμα δεν έχει γίνει κάποια κράτηση και το μήνυμα αφορά μια απορία ή αίτημα για συγκεκριμένες ημερομηνίες είτε οι πελάτες σας σας ρωτούν κάτι, είναι κομβικής σημασίας να έχετε ταχεία απόκριση.

Τραβήξτε καλές φωτογραφίες

Προσελκύστε το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη με φωτογραφίες του σπιτιού σας και περιγράψτε ταυτόχρονα με απλά λόγια τα χαρακτηριστικά του. Κάντε τον ενφιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη να μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του ή εαυτό της μέσα στην εικόνα. Δημιουργήστε την ανάγκη να θέλει να δει περισσότερα. Έτσι μόνο θα τον κρατήσετε και δε θα προσπεράσει την καταχώρησή σας για να δει την επόμενη.

Προσπαθήστε να τηρείτε τις τεχνικές προδιαγραφές. Σωστό μέγεθος, τύπος αρχείου, προσανατολισμός και φωτισμός, είναι το ίδιο σημαντικά όσο και η αισθητική σας. Για να βοηθηθείτε παραπάνω σε αυτό το θέμα διαβάστε και το άρθρο μας “Πώς να βγάλετε καλές φωτογραφίες του σπιτιού σας για την Booking και την Airbnb”.

Η επιτυχία της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στην Airbnb, Booking και σε άλλες πλατφόρμες εξαρτάται ακόμα από πολλούς παράγοντες με τα θέματα εξυπηρέτησης να είναι ίσως τα πιο σημαντικά. Σύντομα, εδώ στην Homecheck, θα προσφέρουμε υπηρεσίες check-in και check-out του επισκέπτη, ελέγχου καθώς και καθαριότητας και αναπλήρωσης των αναλώσιμων για το σπίτι σας.

Γραφτείτε τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μάθετε πότε αρχίζει η προσφορά των υπηρεσιών μας κερδίζοντας ταυτόχρονα 10 € έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας.

*Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει τη δήλωσή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας και ότι συμφωνείτε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατηγορία: Βραχυχρόνια μίσθωση
Ετικέτες: ,
Μοιραστείτε το άρθρο: