Διαλέγοντας τη σωστή πολιτική ακύρωσης της Airbnb: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Διαλέγοντας τη σωστή πολιτική ακύρωσης της Airbnb: Οδηγίες προς ναυτιλλομένουςΦωτογραφία του Erol Ahmed στο Unsplash

Τα τελευταία χρόνια που η Airbnb μπήκε δυναμικά στην ελληνική αγορά, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δικαίως είδαν μια καλή ευκαιρία για ένα έξτρα εισόδημα και τα ανέβασαν στην πλατφόρμα της Airbnb.

Σαν νέοι οικοδεσπότες, σίγουρα έχετε αρκετά να σκεφτείτε πριν και κατά τη διάρκεια της διάθεσης του σπιτιού σας σε τελείως ξένους, ελπίζοντας να σεβαστούν τον κόπο μιας ζωής. Ανάμεσα σε όλα αυτά και ίσως το πιο καθοριστικό για την εξέλιξή σας ως νέος επιχειρηματίας στο χώρο της φιλοξενίας, είναι ποια πολιτική ακύρωσης να επιλέξετε.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά…

Τι είναι η πολιτική ακύρωσης;

H πολιτική ακύρωσης είναι μια δικλείδα ασφαλείας τόσο για εσάς, τον οικοδεσπότη, όσο για και τον επισκέπτη. Καθορίζει πότε δεν απαιτείται χρέωση του πελάτη σε περίπτωση που αυτός ακυρώσει την κράτηση και πότε έχετε το δικαίωμα, σαν οικοδεσπότες, να κρατήσετε κάποιο μέρος ή και ολόκληρο το ποσό που κατέβαλε για την προγραμματισμένη (και ακυρωμένη) διαμονή του στο κατάλυμα σας.

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να έχετε πολιτική ακύρωσης;

Η πολιτική ακύρωσης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο και μπορεί να βοηθήσει τον οικονομικό σας προγραμματισμό. Σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το κόστος μιας ακύρωσης και επιπλέον, είναι δείγμα επαγγελματισμού – κάτι που ο σοβαρός επισκέπτης θα εκτιμήσει.

Οι πολιτικές ακύρωσης στην Αirbnb

Αυτή τη στιγμή, η Airbnb δίνει στον οικοδεσπότη κάποιες επιλογές πολιτικών ακύρωσης. Οι πιο συνηθισμένες είναι:

Επιπλέον, υπάρχει και μια πολιτική ακύρωσης που αφορά μακροχρόνιες μισθώσεις (28 διανυκτερεύσεων και άνω) η οποία δεν πρέπει να σας απασχολεί, μιας και ο νόμος στην Ελλάδα θεωρεί βραχυχρόνιες τις μισθώσεις που δεν ξεπερνούν τις 29 ημέρες. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αυτήν στη σχετική σελίδα της Airbnb για τις πολιτικές ακύρωσης.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, μπορείτε αργότερα (αφού έχετε χτίσει την διαδικτυακή σας παρουσία με αρκετές 5-άστερες κριτικές ευχαριστημένων φιλοξενούμενων) να ανεβάσετε την τιμή και φυσικά να επιλέξετε τις πιο αυστηρές πολιτικές ακύρωσης.

Ποια πολιτική ακύρωσης να επιλέξετε;

Η επιλογή της ιδανικής πολιτικής ακύρωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αν είστε νέοι οικοδεσπότες καλό θα ήταν να επιλέξετε την ευέλικτη πολιτική ακύρωσης. Η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης όντας η πιο ελκυστική για τους πελάτες προσελκύει τους περισσότερους, έχοντας ταυτόχρονα το μικρότερο κόστος για αυτούς σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής τους. Μια αυστηρή ή μέτρια πολιτική ακύρωσης θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Αν το ακίνητό σας βρίσκεται σε μια περιοχή που σφύζει από επισκέπτες, μπορείτε να πάτε και στη μέτρια πολιτική ακύρωσης. Οι πιθανότητες να μείνει άδειο το σπίτι/διαμέρισμα σας θα είναι σίγουρα μικρότερες. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που έχετε μια δυνατή παρουσία στην πλατφόρμα και το ακίνητό σας είναι συνεχώς κλεισμένο. Βλέποντας στην πορεία, μπορείτε αργότερα να υιοθετήσετε την πιο αυστηρή πολιτική ακύρωσης ελαχιστοποιόντας το κόστος της ακύρωσης μιας κράτησης.

Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει την απόφασή σχετικά με το ποια πολιτική ακύρωσης να επιλέξετε είναι η σεζόν. Σε φουλ σεζόν, μπορείτε να «παίζετε» μεταξύ μέτριας και αυστηρής πολιτικής ακύρωσης, ενώ τους υπόλοιπους μήνες μπορείτε να εφαρμόσετε την ευέλικτη.

Διαβάστε ακόμα Γίνετε ο ιδανικός οικοδεσπότης και εκτόξευστε τα εισοδήματά σας από την Airbnb

Λίγα λόγια για εμάς

Στην Homecheck υποστηρίζουμε ιδιοκτήτες που θέλουν να νοικιάσουν το ακίνητό τους βραχυχρόνια με υπηρεσίες καθαριότητας, ελέγχου και υποδοχής και σύντομα θα ξεκινήσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Γραφτείτε τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μάθετε πότε αρχίζει η προσφορά των υπηρεσιών μας κερδίζοντας ταυτόχρονα 10 € έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας.

*Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει τη δήλωσή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας και ότι συμφωνείτε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατηγορία: Βραχυχρόνια μίσθωση
Ετικέτες:
Μοιραστείτε το άρθρο: