Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: 5 λόγοι να συνεργαστείτε με εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών

Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: 5 λόγοι να συνεργαστείτε με εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητώνΦωτογραφία της Brooke Cagle στο Unsplash

Δεν είναι λίγοι πλέον οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν να νοικιάσουν την κύρια ή εξοχική κατοικία τους μέσω Airbnb ή Booking, αφού η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκμεταλλευθούν οικονομικά το ακίνητό τους και να κερδίσουν έξτρα εισόδημα. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι μπορούν να αναλάβουν τα βήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος εξ ολοκλήρου μόνοι τους, σύντομα όμως συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες.

Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν, γιατί είναι πολύ καλύτερο και αποτελεσματικότερο να συνεργαστείτε με κάποια εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών, η οποία θα σας βοηθήσει να επιτύχετε χωρίς κόπο και κινδύνους.

1. Κερδίζετε χρόνο

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν ως κύρια δουλειά την εκμίσθωση ακινήτων. Έχουν απλώς κάποιο σπίτι άδειο, το οποίο θα ήθελαν να εκμεταλλευθούν για χρηματικούς λόγους. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία και εργάζεστε όλη την ημέρα, το πιθανότερο είναι να μην έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με όλα όσα χρειάζεται η βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή την υποδοχή των επισκεπτών, το check-in, το check-out, τον έλεγχο της οικίας με κάθε μίσθωση που ολοκληρώνεται καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού και την αντικατάσταση των αναλώσιμων. Γιατί να χάνετε χρόνο από την καθημερινότητά σας, όταν μπορεί κάποιος επαγγελματίας να το αναλάβει και εσείς απλώς να εισπράττετε το μίσθωμα;

2. Δεν έχετε μετακινήσεις

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν το εξοχικό τους, αφού εκ των πραγμάτων αυτό δεν χρησιμοποιείται από αυτούς και την οικογένειά τους όλο το χρόνο. Γιατί, λοιπόν, να το αφήνουν ανεκμετάλλευτο; Ωστόσο, στην περίπτωση του εξοχικού, ανασταλτικός παράγοντας θα μπορούσε να είναι ότι βρίσκεται μακριά και ότι η βραχυχρόνια μίσθωση θα απαιτούσε να κάνετε εσείς την μικρή ή μεγάλη απόσταση από την κύρια κατοικία σας κάθε φορά που έρχεται ή φεύγει κάποιος επισκέπτης. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε καν, αφού μπορούμε να το αναλάβουμε εμείς με συνέπεια και αξιοπιστία.

3. Λαμβάνετε συμβουλές

Όσο και αν το κάνετε ως πάρεργο παράλληλα με τη δουλειά σας, η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αποτελεί μέρος της βιομηχανίας του τουρισμού και άπτεται νομικών και φορολογικών ζητημάτων. Έτσι, με τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών ακινήτων, έχετε πρόσβαση σε πλήθος συμβουλών και καθοδήγησης, για να είστε νόμιμοι και σωστοί σε αυτό που κάνετε, αλλά και να καταφέρετε να το εδραιώσετε και να προσεγγίσετε πλήθος επισκεπτών στο ακίνητό σας.

Διαβάστε ακόμα Πώς να γράψετε εύκολα έναν τοπικό οδηγό για τους επισκέπτες σας

4. Επωφελείστε πολυετούς εμπειρίας

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω Airbnb έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το οποίο κάνει και πολλούς να την αποφεύγουν. Αναγκάζεστε να εμπιστευθείτε ξένους ανθρώπους, στους οποίους παραχωρείτε για κάποιες μέρες το σπίτι σας. Αυτό από μόνο του έχει την έννοια ότι πρέπει να κάνετε κάποιου είδους έλεγχο στα προφίλ αυτών των ατόμων και να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. Παρόλο που οι ψηφιακές πλατφόρμες, όπως η Airbnb, σας ασφαλίζουν για τον κίνδυνο ζημιάς ή κλοπής και παρόλο που στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να συνεργαστείτε με επαγγελματίες του χώρου που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και μπορούν με την εμπειρία που έχουν στο χώρο του τουρισμού να σας βοηθήσουν στην επιλογή των κατάλληλων προσώπων.

5. Είστε μέρος ενός μεγάλου δικτύου

Αν συνεργαστείτε με εμάς, δεν θα είστε μόνοι σας σε αυτό το εγχείρημα. Θα είστε μέρος ενός μεγάλου συμβουλευτικού και προωθητικού δικτύου, το οποίο θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας αλλά και θα σας ωφελήσει μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της περιουσίας σας και την ανεύρεση νέων επισκεπτών. Έτσι, θα επιτύχετε να εκμισθώνετε το σπίτι σας με απόλυτη ασφάλεια, αποδοτικότητα και για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τους στόχους που έχετε θέσει. Απλώς καλέστε μας ή στείλτε μας email και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις προοπτικές συνεργασίας που σας ανοίγονται!

Γραφτείτε τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μάθετε πότε αρχίζει η προσφορά των υπηρεσιών μας κερδίζοντας ταυτόχρονα 10 € έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας.

*Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει τη δήλωσή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας και ότι συμφωνείτε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατηγορία: Βραχυχρόνια μίσθωση
Ετικέτες: ,
Μοιραστείτε το άρθρο: