Πώς θα καταλάβετε ποιον να εμπιστευθείτε για να νοικιάσετε το σπίτι σας μέσω Airbnb

Πώς θα καταλάβετε ποιον να εμπιστευθείτε για να νοικιάσετε το σπίτι σας μέσω AirbnbΦωτογραφία του Kinga Cichewicz στο Unsplash

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών που νοικιάζουν το σπίτι τους μέσω Airbnb δεν ενεργοποιούν την αυτόματη αποδοχή των επισκεπτών. Ο υποψήφιος ενοικιαστής κάνει μια πρόταση για τις ημερομηνίες που τον ενδιαφέρουν και ο ιδιοκτήτης, αφού ενημερωθεί για τα στοιχεία και το προφίλ του υποψήφιου, μπορεί να τον αποδεχτεί ή να τον απορρίψει. Ένα μεγάλο ζήτημα αποτελεί, ωστόσο, το πώς θα καταλάβετε αν αυτός που σας ζητάει να νοικιάσει το σπίτι σας είναι κάποιος που μπορείτε να εμπιστευθείτε. Με τις παρακάτω συμβουλές η διαδικασία αυτή θα γίνει πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Δείτε το προφίλ του στην Airbnb

Το πρώτο βήμα είναι να μελετήσετε το προφίλ του υποψήφιου φιλοξενούμενού σας, αφού η πλατφόρμα όχι μόνο σας δίνει αυτό το εργαλείο αλλά σας ενθαρρύνει και να το χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό θα βρείτε τα βασικά του στοιχεία, όπως το όνομα, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία του, στοιχεία τα οποία είναι αληθή, αφού η Airbnb ζητάει σκανάρισμα του διαβατηρίου, πριν δεχτεί κάποιον ως μέλος της. Στο προφίλ του μπορείτε να δείτε και σε ποια άλλα μέρη έχει ταξιδέψει, αν υπάρχουν κριτικές για αυτόν ως επισκέπτη, ενώ ενδέχεται να παρέχει και ο ίδιος το ακίνητό του προς βραχυχρόνια μίσθωση. Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα μπορέσετε να διαβάσετε πολλές κριτικές και σχόλια για το πώς είναι ως οικοδεσπότης και να καταλάβετε περισσότερα πράγματα για το χαρακτήρα του.

Ψάξτε τον στα social media

Εφόσον ξέρετε το όνομά του, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνηθίζεται, μάλιστα, για ένδειξη καλής θέλησης, να αποδέχεται ο υποψήφιος επισκέπτης το αίτημα φιλίας σας, ώστε να μπορείτε να έχετε μια πληρέστερη εικόνα του τι να περιμένετε. Φυσικά, κανείς δεν είπε να γίνετε stalker, όμως και κανείς δεν πρόκειται να σας κατακρίνει αν απορρίψετε κάποιον, επειδή για παράδειγμα διαπιστώσατε ότι έχει ακραίες ιδέες σε κάποιον τομέα, με τις οποίες δεν αισθάνεστε καλά. Οπωσδήποτε, εφόσον γίνατε φίλοι στο Facebook, μην μπείτε στον πειρασμό να παρακάμψετε την Airbnb, για να γλιτώσετε το φόρο και την παρακράτηση του 3%. Αν το κάνετε, η πιθανότητα να πέσετε θύμα απάτης αυξάνεται δραματικά.

Στείλτε του μήνυμα

Η Airbnb σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε μηνύματα μεταξύ σας, οπότε σίγουρα μην χάσετε την ευκαιρία. Τις περισσότερες φορές θα είστε στην ευχάριστη θέση να συνομιλείτε με κάποιο ευπροσήγορο άτομο που θα σας κινήσει θετικά το ενδιαφέρον. Αν, πάντως, δείτε ότι αργεί πολύ να σας απαντήσει ή σας απαντάει με μισόλογα χωρίς σαφείς κουβέντες, καλό είναι να τον απορρίψετε.

Σκεφτείτε αν ταιριάζετε με αυτόν τον τύπο ταξιδιώτη

Κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Για παράδειγμα, πολλοί ιδιοκτήτες δεν νιώθουν άνετα με έναν άντρα μόνο του, ενώ μια οικογένεια τους φαίνεται η καλύτερη λύση. Κάποιοι άλλοι προτιμούν τα ζευγάρια και αποφεύγουν τις μεγάλες παρέες λόγω φασαρίας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες. Έτσι, αν το σπίτι σας έχει εύθραυστα αντικείμενα, καλό είναι να μην κάνετε το βήμα να φιλοξενήσετε οικογένειες με μικρά παιδιά. Παρόλο που η Airbnb σας καλύπτει μέχρι ενός πολύ υψηλού ποσού για την περίπτωση ζημιάς, σίγουρα αυτή η διαδικασία είναι η τελευταία, στην οποία θέλετε να μπείτε. Επίσης, αν στο σπίτι που εκμισθώνετε έχετε κατοικίδια, σας προτείνουμε να σιγουρευτείτε μέσω μηνυμάτων ή από το προφίλ του επισκέπτη ότι δεν έχει πρόβλημα με τα ζώα και τα αγαπάει.

Διαβάστε ακόμα Πώς να επιλέξετε τη σωστή πολιτική ακύρωσης στην Airbnb

Όποιον τύπο ταξιδιώτη και αν επιλέξετε ζητήστε τη βοήθειά μας για τα υπόλοιπα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε την παροχή υπηρεσιών check-in και check-out, ελέγχου καθώς και καθαριότητας και αναπλήρωσης των αναλώσιμων της οικίας. Αφήστε τις καλύτερες εντυπώσεις και καλές δουλειές!

Γραφτείτε τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο για να μάθετε πότε αρχίζει η προσφορά των υπηρεσιών μας κερδίζοντας ταυτόχρονα 10 € έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας.

*Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει τη δήλωσή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας και ότι συμφωνείτε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατηγορία: Βραχυχρόνια μίσθωση
Ετικέτες:
Μοιραστείτε το άρθρο: